DIBLURI MASTERPLAST

Dibluri THERMOMASTER® D, D-plus şi „U”1305647427Thermomaster_D_Plus_Dubel

Dibluri cu tijă din material plastic şi disc din polietilenă (THERMOMASTER D), respectiv polipropilenă (THERMOMASTER D-PLUS), utilizate pentru fixarea mecanică a plăcilor de izolaţie termică (polistiren). Consum specific, funcţie de tehnologia de utilizare: 4-6-8-12 buc./m2. Diametru foraj: 10 mm, lungime 70-220 mm. În funcţie de sortiment, valorile de normativ pentru rezistenţa la smulgere la beton şi cărămidă plină sunt între 0,12 – 0,18 kN (la adâncime de ancorare de 40 mm), iar pentru rezistenţa la smulgere la bloc ceramic cu goluri sunt între 0,08 – 0,09 kN (la adâncime de ancorare de 50 mm). Se comercializează în cutii a câte 250 buc. sau 50 buc. (diblurile „U”).

Thermomaster D PLUS

Este un element al termosistemului de faŃadă, folosit pentru fixarea mecanică a panourilor izolatoare în suprafeŃe de beton şi cărămidă plină. La determinarea consumului necesar de dibluri trebuie Ńinut cont de prescripŃiile locale şi de circumstanŃe (încărcare din vânt), însă sunt necesare minimum 4buc/m2 . Grosimea minimă al peretelui şi distanŃa minimă dintre dibluri trebuie să fie >100mm.

Thermomaster-D 

Este un element al termosistemului, se foloseşte pentru fixarea mecanică a plăcilor de EPS sau de vată minerală. La determinarea consumului necesar de dibluri trebuie ţinut cont de prescripţiile locale şi de circumstanţe (încărcare din vânt), însă sunt necesare minimum  4buc/m2 .

Thermomaster - U

Diblurile U sunt destinate fixării mecanice suplimentare a termoizolaţiei pe pereţi suport (din beton, lemn, cărămidă, beton celular autoclavizant sau beton celular uşor) în cadrul operaţiunilor de realizare a termosistemelor